fbpx

Anke Simons

Natuurgeneeskunde 

voor vrouwen van 40+

Leer Anke kennen

Anke is een vrouw met passie voor natuurgeneeskunde. 

Ze weet als geen ander dat vermoeidheidsklachten goed te verhelpen zijn met natuurgeneeskunde. 

Anke in het kort

Ik ben Anke Simons ik kom uit een slagersfamilie en heb vier broers en twee zussen. Na m'n middelbare school wilde ik kapster worden maar ben hier na een jaar mee gestopt er was een overvloed aan kapsters dus geen werk.


Op dat moment heb ik gekozen om in de slagerij van m'n vader te gaan werken. De voorwaarde was wel van mij dat ik het slagersvak zou leren. Dit heb ik gedaan en heb alle diploma's behaald. Dat dit later goed van pas  zou komen wist ik toen nog niet. 


De jaren vorderen en leerde m'n man kennen. Deze zat in de groente groothandel.  Ik ben toen gestopt in de slagerij en administratie voor m'n man gaan doen.


Helemaal leuk ik is was zwanger van een zoon en na twee jaar een tweede zoon.


Toen onze zoon – toen 7 – na ziekte en veel antibioticagebruik niet opknapte, kreeg ik interesse in het vak. Het lukte de reguliere gezondheidszorg niet om de klachten van mijn zoon op te lossen. We probeerden van alles, maar niets hielp. Ondertussen kon hij van ellende al een half jaar niet naar school.

We waren ten einde raad.

Na een gouden tip belandde ik bij een natuurgeneeskundige arts. Zij legde direct de vinger op de zere plek: de bijwerkingen van de antibiotica hadden de gezondheid van mijn zoon ondermijnd. 

Met veel geduld en inzet zijn we het probleem de baas geworden. Als je kind zo ziek is dat hij maanden niet naar school kan – en zelfs geen spelletje meer kan spelen – is dit niet eenvoudig. Voor hem én voor de rest van het gezin.

Als moeder vecht je voor je kinderen. Ik wilde zelf begrijpen wat de antibiotica had aangericht. Hoe ik dit kon repareren. Daarom stapte ik de schoolbanken weer in. Dit doe dit nog steeds om de laatste nieuwste ontwikkelingen te volgen.RTL4 op bezoek voor programma

"Mijn leven mijn gezondheid"


Het was nog niet voorbij

Mijn zoon knapte weer op, maar vervolgens kreeg m'n man last van bijnier-uitputting. Jij kent deze aandoening onder een andere naam: burn-out. Ook hier hielp de natuurgeneeskundige arts ons het werkelijke, onderliggende probleem aan te pakken. Ze ondersteunde mijn man en leidde indirect mij verder op.

Na al die aandacht voor mijn gezin was ik uitgeput. En… gingen mijn ogen open. Ik kon als vrouw, als moeder, als echtgenote, zelf óók wel wat ondersteuning gebruiken. 

Vanaf toen verdiepte ik me in de specifieke klachten van vrouwen in mijn situatie. Vermoeid was ik van zorg er regelen geen tijd voor m'n jezelf.  Van voeding wist ik al heel veel wat dat met je doet. Maar de extra ondersteuning die je nodig hebt een tekort aanvullen maar met wat?

Vrouwen die op de toppen van hun tenen lopen, waardoor dan ook. En die daarbij verschillende gezondheidsklachten ontwikkelen. Het ergste is de vermoeidheid die niet overgaat met een nachtje langer slapen.  Dat is de uitdaging die ik zelf ook heb ervaren. Te lang wachten met hulp zoeken zich zelf weg cijferen en de klachten groeien.

Zo ontstond mijn missie om vrouwen van 40+ te helpen zichzelf weer te worden. Met mijn kennis over vlees en groente wat belangrijker peilers zijn voor een goede gezondheid. Aangevuld met de diverse HBO opleidingen kan ik jou helpen van je klachten af te komen. 


Ik ben nu al weer 16 jaar natuurgeneeskundige en heb al vele vrouwen blij gemaakt met een resultaat waar ze alleen maar van konden dromen.


Opleidingen

 • 2002 - Basis opleiding voedingsleer (LOI)
 • 2002 - Gewichtsconsulent (LOI)
 • 2003 - Integrale opleiding orthomoleculaire geneeskunde (SOE)
 • 2004 - Medische basis opleiding (school voor homeopathie)
 • 2005 - Orthomoleculair therapeut volgens PNI (van nature)  
 • 2009 - Basiscurcus Celzouten van Dr. Schussler (ts products)
 • 2009 - Homotoxicology (International Academy for homotoxicology)
 • 2011 - Opleiding Oligotherapie (ortho linea)
 • 2011 - Opleiding Darmtherapie (ortho linea)
 • 2011 - Vijf elementen voedingsleer (total health)
 • 2012 - Basis vakopleiding TCG (academie voor chinese geneeswijze) 
 • 2015 - Voedingsleer Chinese geneeskunde (academie voor chinese geneeswijze)
 • 2016 - Medische basis kennis (school voor homeopathie)
 • 2018 -  Opleiding EnzymExpert (biochemisch instituut voor orthomoleculaire kennis)
 • 2002 - 2019 enorm veel workshop, trainingen en seminars gevolgd met

       wisselende onderwerpen.

Literatuur wat aansluit bij vermoeidheidsklachten


 • Je hormonen in het gareel                                                                                          Wetenschappelijk bewezen methode van een harvard arts om op elke leeftijd je hormonen te optimaliseren
 • Menopauze                                                                                                                                Alles wat je dokter niet verteld. De informatie over hormonen en oestrogeendominantie
 • Syndroom X                                                                                                                                Val af- stop hart- en vaatziekten en diabetes los geestelijke traagheid op - krijg meer energie
 • Darmeuforie                                                                                                                              Voel je slank, strak en stralend op de gezonde manier
 • De trage schildklierwerking                                                                                      Hypotheroïdie - hoe het je lichaam je emoties en je leven kan beïnvloeden 
 • Bijnieruitputting                                                                                                                      Het stresssyndroom van de 21 eeuw


Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging de VBAG voor HBO afgestudeerde opleidingen.De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen

Wil jij dat ik jou ook gaat helpen? 


Je hebt vage klachten en je wilt er nu wel eens van wel vanaf maar je hebt wat vragen.

Hoe gaat het in z'n werk als ik onder behandeling ga.

Kan je wat met m'n klachten. 

Hoe vaak moet ik terug komen. Hoe snel kan ik resultaat hebben. 

Het maakt niet uit wat je me wilt vragen, vraag het gewoon.

Anke Simons Natuurgeneeskunde
Ik help vrouwen van 40+ met vermoeidheids-- en onbegrepen vage klachten. 
De klachten kunnen wisselend zijn van pijntje tot een vermoeidheid die niet overgaat. 
Natuurgeneeskunde biedt goede uitkomst voor een breed scala aan klachten.
Contact:  Tel. 06-1051241
Email: info@ankesimons.nl
Adresgegevens:
Anke Simons Natuurgeneeskunde 
Waalweg 21
2988 CH Ridderkerk-Rijsoord                             
KVK nr.24420922

BTW nr. 195945517

>