fbpx

Anke Simons
Natuurgeneeskunde 
voor vrouwen van 40+  

Mijn eigen verhaal

Ik ben Anke Simons, natuurgeneeskundige. Toen onze zoon – toen 7 – na ziekte en veel antibioticagebruik niet opknapte, kreeg ik interesse in het vak. Het lukte de reguliere gezondheidszorg niet om de klachten van mijn zoon op te lossen. We probeerden van alles, maar niets hielp. Ondertussen kon hij van ellende al een half jaar niet naar school.

We waren ten einde raad.

Na een gouden tip belandde ik bij een natuurgeneeskundige arts. Zij legde direct de vinger op de zere plek: de bijwerkingen van de antibiotica hadden de gezondheid van mijn zoon ondermijnd.

Met veel geduld en inzet zijn we het probleem de baas geworden. Als je kind zo ziek is dat hij maanden niet naar school kan – en zelfs geen spelletje meer kan spelen – is dit niet eenvoudig. Voor hem én voor de rest van het gezin.

Als moeder vecht je voor je kinderen. Ik wilde zelf begrijpen wat de antibiotica had aangericht. Hoe ik dit kon repareren. Daarom stapte ik de schoolbanken weer in. Dit doe dit nog steeds om de laatste nieuwste ontwikkelingen te volgen.



Het was nog niet voorbij

Mijn zoon knapte weer op, maar vervolgens kreeg m'n man last van bijnier-uitputting. Jij kent deze aandoening onder een andere naam: burn-out. Ook hier hielp de natuurgeneeskundige arts ons het werkelijke, onderliggende probleem aan te pakken. Ze ondersteunde mijn man en leidde indirect mij verder op.

Na al die aandacht voor mijn gezin was ik uitgeput. En… gingen mijn ogen open. Ik kon als vrouw, als moeder, als echtgenote, zelf óók wel wat ondersteuning gebruiken.

Vanaf toen verdiepte ik me in de specifieke klachten van vrouwen in mijn situatie.

Vrouwen die op de toppen van hun tenen lopen, waardoor dan ook. En die daarbij verschillende gezondheidsklachten ontwikkelen.

Zo ontstond mijn missie om vrouwen van 40+ te helpen zichzelf weer te worden. 


Hoe jij jezelf weer wordt

Het maakt niet uit hoe je in een diepe dip bent gekomen.

Wat voor jou belangrijk is om te weten: door de juiste ondersteuning en aanvulling kom je er weer bovenop. Ik heb het zelf ervaren. Dat je energie wél weer kan terugkomen.

Wat ik door de jaren heen heb gezien is dat bij veel vrouwen twee klachten vaak voorkomen: blaasontsteking en bijnier-uitputting.

Blaasontsteking wordt in de reguliere zorg behandeld met antibiotica. Maar er worden geen probiotica ingezet. Het gevolg: diarree en vage vermoeidheidsklachten.

Ook bijnier-uitputting (of zo je wilt: burn-out) komt vaak voor bij 40+ vrouwen. Je voelt jezelf op dat moment niet goed meer in controle. Terwijl deze klacht vaak met wat simpele aanpassingen in je dagelijks ritme te voorkomen of verhelpen is.

Als natuurgeneeskundige ben ik opgeleid om je lichaam als geheel te zien. Immers: al je organen werken met elkaar samen. Je ben niet alleen maar een stukje huid of een darm. Van enkel dat ene stukje behandelen gaan je klachten niet echt weg. Maar helaas wordt er wel vaak op die manier tegenaan gekeken.

Jou als geheel zien, dat is precies waar het in de natuurgeneeskunde om draait. Met de kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan weet ik dat je probleem ergens vandaan komt.

Waarschijnlijk is de oorzaak iets anders dan je verwacht. Ik help jou die oorzaak te vinden, en stappen te zetten die je uit je vervelende dip halen.



Zo help ik je

We pakken vage klachten bij de bron aan. Je gaat ontdekken hoe je lichaam werkt en wat het nodig heeft om weer goed te kunnen werken.

Zo heb ik gemerkt dat veel vrouwen niet goed weten wat voor hen goede voeding is. Je krijgt tekorten, bijvoorbeeld in de gezonde vetten die je nodig hebt voor je hormoonhuishouding. Daarom lopen we je voedseldagboek na. Krijg je alle voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft?

Voeding is maar één onderdeel, je begrijpt dat er meer zij. Zoals je ritme, je belasting en je ontspanning.

Samen gaan we op onderzoek en bedenken we stappen die je helpen weer die gezonde, energiek vrouw te worden die je altijd was.

Zodat je de dingen kunt doen die je altijd weer deed.

Je enthousiast op je werk storten, genieten van je gezin, weer eens wat vaker tijd nemen voor je hobby's. En 's avonds nog alle puf hebben om er met je partner of vriendinnen op uit te gaan.

Hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe eerder je jezelf weer terugvindt.



Benieuwd hoe ik je kan helpen?


Vul het formulier in met je vraag.

Dan neem ik dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt om contact met je op te nemen.

© Anke Simons Natuurgeneeskunde voor vrouwen. All rights Reserved   I    Disclaimer 

>