fbpx

Wat is Post-Menopauze?

Post-Menopauze 

Een jaar lang geen menstruatie te hebben gehad.

Ook dan kan je een van de volgende klachten hebben.

Hier de 5 klachten die je kan hebben op een rijtje

1.Vaginale droogte

Na de menopauze produceer je minder vaginaal vocht. Je merkt dat deze vaginale droogte toeneemt met de jaren. Ook het risico of infecties verhoogt. Oplossing supplementen innemen. Op die manier blijft vrijen aangenaam.

2. Osteoporose

Botontkalking is een sluipende kwaal. Tijdens de menopauze versnelt de botafbraak, omdat de hormoon bescherming wegvalt. Hoe je dit proces kan vertragen? Met de klassieke remedies: goede voeding en voldoende beweging. Ook supllementen remmen de botontkalking

3.Urineverlies en blaasproblemen

Je bekkenbodemspieren lijken steeds meer te verzwakken. Je zit opgezadeld met urine verlies of erger een blaasverzakking. De remedie? De spieren versterken door oefeningen. Zo verminder en voorkom je klachten.

4.Hart- en vaatziekten

De grootste doodsoorzaak bij vrouwen in menopauze is hart-en vaatziekten. Meet daarom geregeld je bloeddruk en laat je bloed onderzoeken. Ben je kort ademig? Heb je pijn in de linker arm? Of ervaar je plotse duizeligheid of hartkloppingen? Neem dan contact op met je huisarts.  

5.Onverwacht bloedverlies

DE MENOPAUZE ACHTER DE RUG? DAN HEB JE NORMAAL GEZIEN GEEN VAGINAAL BLOEDVERLIES MEER. IS DIT TOCH HET GEVAL? MAAK DAN GELIJK EEN AFSPRAAK MET JE HUISARTS OF GYNAECOLOOG.

Gratis kennismakingsgesprek met Anke

Heb je vragen, of wil je klacht voorleggen of Anke daar iets mee kan.

Ik geeft je een eerlijk antwoordt en een tip waar je mee kan beginnen.>

Anke simons Natuurgeneeskunde